Thursday , 25 April 2024

Ειδικό επίδομα 720 ευρώ για τους άνεργους

Έχετε απολυθεί, δεν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας και έχετε αποκτήσει φέτος 60 ένσημα; Τότε, μπορείτε να διεκδικήσετε από τον ΟΑΕΔ την καταβολή του “τρίμηνου βοηθήματος”.

Το συγκεκριμένο βοήθημα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο, έως τρεις φορές το χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά δηλαδή, ο δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.445,34 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας, δελτίο ανεργίας σε ισχύ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού) είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *