Sunday , 28 April 2024

Ειδικό καθεστώς φορολόγησης ζητούν οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων

Του Γ. Κατσιάνη

Να εξαιρεθούν από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητούν οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων του νομού Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή τους προς τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, τονίζουν ότι τα σχολικά κυλικεία “είναι πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις που δουλεύουν 130 έως 160 μέρες το πολύ όλο το έτος συνολικά”.

“Ζητούμε ειδικό καθεστώς φορολόγησης ανάλογα με τις ημέρες εργασίας αλλά και τις ειδικές αυτές συνθήκες που επικρατούν στο επάγγελμα μας. Είναι άμεσα επιτακτική η ανάγκη να δίνεται η δυνατότητα μερικής παύσης των μη εργάσιμων ημερών ψηφιακά μέσω πληροφοριακού συστήματος του GOV. Gr της ΑΑΔΕ τις περιόδους που είναι κλειστά τα σχολεία”, επισημαίνει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του το Σωματείο Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”.

Στήριξη από ΟΕΕΘ

Στο πλευρό του σωματείου βρίσκεται και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,Κωστή Χατζηδάκη, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “αν εφαρμοστεί το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ο συγκεκριμένος κλάδος θα αφανιστεί αφού ασκείται από πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις και για περιορισμένο χρονικά διάστημα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *