Friday , 29 March 2024

“Ειδικό πρόγραμμα Ενίσχυσης” για τον κλάδο της Εστίασης ζητούν τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στήριξη του κλάδου της Εστίασης μέσω ενός Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης, πέραν του υφιστάμενου προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης που είναι σε εξέλιξη, ζητούν με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, με κοινοποίηση στον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως προτείνουν, θα πρέπει να αφορά Μη Επιστρεπτέα επιχορήγηση, τουλάχιστον 10.000-15.000 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις της εστίασης ως το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης για την επαναδραστηριοποίησή τους.

“Ήδη πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης στην εν λόω περιοχή, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλούς τομείς της οικονομίας (εφοδιαστική αλυσίδα, αγορά ακινήτων, τραπεζικό σύστημα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση επιδομάτων ανεργίας).
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας με μηδενικό περιθώριο αύξησης και κινείται στους πολύ χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάθε θέση εργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων μας, θεωρούν αδήριτη ανάγκη την άμεση εφαρμογή από το Υπουργείο σας ενός Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης για τον κλάδο της Εστίασης, πέραν του υφιστάμενου προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης που είναι σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να αφορά Μη Επιστρεπτέα επιχορήγηση, τουλάχιστον 10.000-15.000 Ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις της εστίασης ως το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης για την επαναδραστηριοποίησή τους”.

Την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νικόλαος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνιος Γραβάνης, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *