Friday , 29 March 2024

Εκατοντάδες νέα διαμερίσματα και νέες ξενοδοχειακές κλίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή από τη Βενιζέλου μέχρι το ΣΣΘ και την Ολύμπου

Εκατοντάδες ανακαινισμένα διαμερίσματα και χιλιάδες – χωρίς υπερβολή – νέα δωμάτια, τόσο σε αυτά όσο και σε υπό κατασκευή νέα καταλύματα όλων των βαθμίδων προστίθενται και θα συνεχίσουν να προστίθενται εντός του 2022 στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αγορά παλιών διαμερισμάτων – ακόμη και ολόκληρων παλιών πολυκατοικιών – προς ανακαίνιση και εκμετάλλευση, όπως σημειώνουν κύκλοι της κτηματαγοράς και όπως είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού με μια περιδιάβαση σε περιοχές του κέντρου έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές επενδυτικό “καταφύγιο” ιδιωτών είτε συστηματικών επενδυτών του είδους, είτε μεμονωμένων πολιτών που σπεύδουν να αξιοποιήσουν και τα σχετικά προγράμματα ανακαινίσεων που “τρέχουν” στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στο Thesseconomy.gr συνιδρυτής της Parthenon Real Estate και πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος, οι κινήσεις αυτές γίνονται όχι μόνο από Ισραηλινά funds αλλά και από Έλληνες και Βαλκάνιους. “Η περιοχή από τη Βενιζέλου μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και την Ολύμπου κυριολεκτικά αλλάζει”, τονίζει ο κ.Γεωργάκος, ο οποίος αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα από τα νέα σχετικά projects που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο μεταξύ, από το “μέτωπο” των ισραηλινών επενδυτών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι η “villa 8”, δηλαδή μια πολυκατοικία στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 188, στην περιοχή του Ντεπώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που αγοράστηκε από την ισραηλο-ελληνική “progreece” και θα ανακαινιστεί-αναδιαμορφωθεί σε σύγχρονες κατοικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στη γειτονιά όπου τον 19o αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα βρίσκονταν τα παλιά αρχοντικά των εβραϊκών οικογενειών που πρωταγωνιστούσαν στη βιομηχανία και το εμπόριο της πόλης. 

Η ίδια επενδυτική ομάδα έχει αγοράσει από το 2018 μέχρι σήμερα ορόφους παλιών βιοτεχνικών ακινήτων και εμπορικών κτηρίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Άνω Λαδάδικα, Πλατεία Δημοκρατίας, περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού κ.ο.κ.), τα οποία έχει μετατρέψει σε σύγχρονα επιπλωμένα διαμερίσματα και studios.

Το φετινό καλοκαίρι-συγκεκριμένα τον Ιούλιο, στο μεταξύ, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, το πεντάστερο ξενοδοχείο “Monasty Thessaloniki”, δυναμικότητας 100 δωματίων, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος στην οποία και ανήκει, και θα λειτουργήσει από την Swot σε συνεργασία με το brand “Autograph Collection” της Marriott.

Το 2023, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επίσης πεντάστερο NΥΧ  Thessaloniki – η ονομασία προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη νύχτα – σε ακίνητο που εκτείνεται σε 4.589 τμ. και αποτελείται από υπόγειο, ημιώροφο και οκτώ ορόφους, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, στα Άνω Λαδάδικα. Πρόκειται για το δεύτερο luxury ξενοδοχείο, στο οποίο επενδύει ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotels, με 130 δωμάτια, μπαρ, club και ταράτσα με θέα.

Πρόσφατα τέθηκαν επίσης σε λειτουργία τόσο το πεντάστερο ξενοδοχείο “ON Residence” των Tor Hotel Group και Grivalia Hospitality, στο οποίο αναβιώνει πανηγυρικά και το ιστορικό εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα”, όπως και το επίσης πεντάστερο boutique hotel “S Hotel”, δυναμικότητας 29 δωματίων και σουϊτών, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας, μια επένδυση της «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *