Thursday , 25 April 2024

ΕΚΘ: δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση των ΕΛΤΑ

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ αναφέρει ότι “μετά την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας για το επικείμενο κλείσιμο έντεκα  Ταχυδρομείων του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω απόλυσης των εκτάκτων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ απολύει τους έκτακτους εργαζόμενους των 540€, σήμερα (17-01-20) χωρίς να δίνει λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ταχυδρομεία”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα δουλέψουν χωρίς να καλύπτονται τα κενά που ήδη υπάρχουν. “Άρα εκ των πραγμάτων βάζει «λουκέτο» σε κάποια καταστήματα και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των πελατών, των πολιτών αυτού του νομού” αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίζεται η απόλυση των εκτάκτων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31-01-2020. Η διοίκηση του ΕΚΘ αναρωτιέται πώς θα εκτελείται η διανομή και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων και κάνει λόγο για απόλυτη διάλυση χωρίς προγραμματισμό χωρίς σχέδιο, χωρίς καμιά πρόβλεψη και καλει τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. “να αφουγκραστεί τις επιπτώσεις από τις «ναπολεόντιες» αποφάσεις της. Η εποχή του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» έχει περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί. Τα Καταστήματαα, η Διανομή και το Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό. Οποιεσδήποτε αποφάσεις χρειάζονται σχέδιο, μελέτη εφικτότητας και κυρίως χρονοπρογραμματισμό. Από «μαθητευόμενους μάγους» έχουμε χορτάσει”

Καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση αλλά και την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της ώστε να κρατηθεί όρθιο το Ταχυδρομείο που έχει 192 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *