Sunday , 28 April 2024

Εκλέγεται σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Περισσότεροι από 300 εκλέκτορες από όλη τη χώρα συνεδριάζουν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για την εκλογή του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η οποία και θα οδηγήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας.

Οι υποψηφιότητες
Τα πρόσφατα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου δίνουν στο νυν πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. (Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) Απόστολο Τζιτζικώστα το χαρακτήρα του φαβορί και αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του. Ωστόσο η κάλπη βγάζει πολλές φορές αυτά που θέλει καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Εκεί θέσεις διεκδικούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκλεκτόρων. Υπενθυμίζεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι 13 εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και το όργανο θα συμπληρωθεί με την εκλογή 12 Περιφερειακών Συμβούλων. Από το Νότιο Αιγαίο υποψήφιος θα είναι ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Η γενική συνέλευση
Στη γενική συνέλευση, την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ως πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στις 12.00 μ. -13.00 μ.μ. αναμένεται να γίνει η κατάθεση υποψηφιοτήτων στην εφορευτική επιτροπή για τα μέλη του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου. Στις 13.00 μ.μ. -14.00 μ.μ θα γίνουν οι τοποθετήσεις συνδυασμών και η κατάρτιση ψηφοδελτίων από την εφορευτική επιτροπή. Από τις 14.00 μ.μ. -17.00 μ.μ. θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου. Τέλος, στις 17.00 μ.μ. -20.00 μ.μ. θα γίνει η διαλογή των ψήφων και η έκδοση του αποτελέσματος ψηφοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *