Sunday , 28 April 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στον β’ γύρο Στ. Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου – Την ερχόμενη Κυριακή η ανάδειξη προέδρου

Ξεκάθαρη πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη έδειξαν οι χθεσινές κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21% της Έφης Αχτσιόγλου. Ακολουθούν, ο Νίκος Παππάς με 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28%.

Οι… συμμαχίες
Οι επιλογές Τσακαλώτου και Παππά θα κρίνουν το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη κιόλας στιγμή από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το πώς θα κινηθούν ο κ. Τσακαλώτος και κ. Παππάς σχετικά με τις συμμαχίες και τα στρατόπεδα ενόψει της επόμενης Κυριακής και του δεύτερου γύρου ανάμεσα σε Κασσελάκη – Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος δεν δείχνει να συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη. Αναφορικά με τον κ. Παππά, δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το αν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο. Αναμένεται αυτή η εβδομάδα να είναι εβδομάδα ζυμώσεων και παρασκηνίου καθώς η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Κασσελάκης πιθανόν να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους αλλά και να κερδίσουν νέες, ώστε να εξασφαλίσουν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Κυριακή.

Στ. Κασσελάκης: «Έγινε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση»
«Αναφορικά με τη σημερινή μέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για την δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, απρόσμενα μεγάλο», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το προβάδισμά του στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά»
«Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Αχτσιόγλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *