Wednesday , 8 May 2024

Εκλογές 2019: Πώς από το “προχώρα” του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γιώργο Ορφανό φτάσαμε στην πρόταση Καϊτεζίδη για το δήμο Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός αποφασίζει να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακολουθεί η συνάντηση του κ. Ορφανού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενημερώνει τον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόθεση του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης καλεί τον κ. Ορφανό να προχωρήσει με την υποψηφιότητα του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο να τον στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου του 2019.

Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, έρχονται στο “φως” δημοσιεύματα που φέρουν τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να μετακομίζει ως υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Τότε, ο Γιώργος Ορφανός ζητά νέο ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη, το οποίο πραγματοποιείται στα μέσα Οκτωβρίου.

Στη νέα συνάντηση, ο τέως υπουργός ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το θέμα της υποψηφιότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον κ. Ορφανό ότι χρειάζεται χρόνο για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

“Πάρε όσο χρόνος θέλεις, πρόεδρε, αλλά να ξέρεις ότι εγώ τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου”, ήταν η απάντηση του Γ. Ορφανού.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2018, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

“Θα προσπαθήσω να ενώσω δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση”, τόνισε, μεταξύ άλλων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε και την άρνηση του κ. Καϊτεζίδη, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *