Monday , 6 May 2024

Εκλογές 2023: Άνοιξαν από τις 7.00 π.μ. οι κάλπες άρχισαν και τα… ευτράπελα – Τα… περίεργα των εκλογών

Από τις 7.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες και οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται να ρίξουν την ψήφο τους για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Λίγες μόνον ώρες από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας και πολλά είναι τα… ευτράπελα σε διάφορες γωνιές της επικράτειας. Στο Ευηνοχώρι Αγρινίου οι κάτοικοι πήγαν να ψηφίσουν φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Το πανηγύρι του Άι Γιαννιού είναι ένα έθιμο πολλών χρόνων που ξεκινά πριν από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές και πρωί – πρωί οι κάτοικοι πήγαν με νταούλια και ζουρνάδες να ψηφίσουν στο εκλογικό τους κέντρο.

Κηφισιά: Από το γαμήλιο γλέντι στην κάλπη
Στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά ένα ζευγάρι νεονύμφων, αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι πήγε να ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο όπου ανήκε. Οι δύο νέοι θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λίγο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι του μέλιτος, στη Τοσκάνη.

Ροδολίβος Σερρών: Ψηφοφόρος ετών 99 δίνει συμβουλές
Πιο βόρεια και συγκεκριμένα στο Ροδολίβος Σερρών, στους πρόποδες του Παγγαίου, ψήφισε ο 99χρονος Βαγγέλης Ζαφειριάδης. Γεννήθηκε το 1925 και έχει ψηφίσει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι και σήμερα έσπευσε από νωρίς να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Κάλεσε μάλιστα τους νέους να ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, η νεολαία αποφεύγει πλέον να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στη χώρα και… κοιτάει απλά το κινητό!

Θεσσαλονίκη
Αλλά και στη Θεσσαλονίκη δεν έλειψαν τα… παράξενα από το πρωί. Μόνη της βρέθηκε στο πρώτο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο 162ο τμήμα, η δικαστική αντιπρόσωπος καθώς 40 λεπτά μετά τις 07:00 π.μ. δεν είχε εμφανιστεί η εφορευτική επιτροπή.
-Δύο νεαροί από το βραδινό ξενύχτι και τη διασκέδαση πήγαν στην κάλπη προκειμένου να ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές. Οι δύο νέοι ψήφισαν στην οδό Ικτίνου στην Θεσσαλονίκη, όπου είναι το 2ο γυμνάσιο και λύκειο, και εκτός από τις εκλογές μίλησαν και για… το σωστό ξενύχτι.

-Οικογενειακή υπόθεση οι εκλογές για δικαστική αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Δικαστική αντιπρόσωπος, έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν είχαν προσέλθει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αποφάσισε να επιστρατεύσει την οικογένειά της. Έτσι λοιπόν συνοδεύτηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο από την οικογένεια της. Έφτασε νωρίς το πρωί στο 164ο εκλογικό τμήμα παρέα με τον σύζυγό και τον 11χρονο γιο της. Μάλιστα γραμματέας της είναι ο ανιψιός της, φοιτητής της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *