Friday , 29 March 2024

Εκλογές 2023: Ποιοι βουλευτές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

Μπορεί η προσεχής εκλογική αναμέτρηση να μη χαρακτηρίζεται από τη «μάχη του σταυρού», αφού θα διεξαχθεί με λίστα, ωστόσο πολλοί είναι οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων – ειδικά εκείνοι που, σύμφωνα με τη σταυροδοσία της περασμένης Κυριακής βρέθηκαν οριακά εντός ή εκτός Βουλής- έχουν κίνητρο να είναι ιδιαίτερα ενεργοί στη νέα προεκλογική εκστρατεία. Με τα σημερινά δεδομένα, αλλά και με σειρά σεναρίων να είναι ανοικτά, η σύνθεση της εθνικής αντιπροσωπείας που θα διαμορφώσουν οι κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής θα είναι σίγουρα διαφορετική σε σύγκριση με εκείνη της Κυριακής στη βραχύβια νέα Βουλή της «απλής αναλογικής». Ενδιαφέρον υπάρχει:

Στις Α’ και Β’ εκλογικές Περιφέρειες Θεσσαλονίκης
Στην Α’ εκλογική Περιφέρεια η ΝΔ κερδίζει μια έδρα με τον Παναγιώτη Κοκκόρη να είναι σε αναμονή και από το ΣΥΡΙΖΑ να χάνει την έδρα ο Ιωάννης Αμανατίδης. Την ίδια ώρα στη Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από τη ΝΔ την έδρα αναμένεται να κερδίσει η Αγγελική Δελακούρα και να κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Αυγέρη.

Στην Πέλλα
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Πέλλας σε αναμονή βρίσκεται ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Ενώ εκτός βουλής σύμφωνα με το σύστημα φαίνεται να μένει ο τέως περιφερειακός σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου ο οποίος μεταπήδησε από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ.

Στην Ημαθία
Και σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια η ΝΔ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά. Έτσι σύμφωνα με το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής εκτός βουλής φαίνεται να μένει ο Άγγελος Τόλκας από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλειος Κοτίδης από την Ελληνική Λύση.

Στην Καβάλα
Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Στη Χαλκιδική
Σε αναμονή είναι ο «γαλάζιος» βουλευτής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *