Monday , 6 May 2024

Εκλογές 2023: Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Τί δήλωσαν μετά την κάλπη

Το εκλογικό δικαίωμά τους άσκησαν σήμερα το πρωί οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων όπου τους υποδέχτηκε πλήθος κόσμου. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του οι πρόεδροι των κομμάτων έκαναν δηλώσεις. Πού ψήφισε ο καθένας και τί δήλωσε:

Στην Κηφισιά ο πρόεδρος της ΝΔ
Με ψηφιακή ταυτότητα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσαν όπως και στις περασμένες εκλογές τα δυο από τα τρία παιδιά του, η Δάφνη και ο Κωνσταντίνος. «Σήμερα το λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά για να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση. Οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα. Οι πολίτες θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους. Θα ψηφίσουν για μια πατρίδα που θα προσφέρει συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας σε όλους τους Έλληνες. Εύχομαι καλή ψήφο και η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο Περιστέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Στο Περιστέρι, στην Αθήνα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Εξερχόμενος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «στη σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής 50 έδρες, κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει, κρίνεται δηλαδή η ζωή μας τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά και η ποιότητα της δημοκρατίας. Αν την επόμενη ημέρα θα υπάρχει μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που θα μπορέσει να παίξει αυτό το ρόλο. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο».

Στο Αρκαλοχώρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου άσκησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στο εκλογικό κέντρο χαμογελαστός και συνομίλησε με τον κόσμο. Στις δηλώσεις ανέφερε: «Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη, ότι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τη δημοκρατική παράταξη σε αυτή τη νέα της πορεία. Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλα 4 χαμένα χρόνια στο πολιτκό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που οι επιλογές της αποδομούν το κοινωνικό κράτος. Δεσμεύομαι πως θα είναι η δύναμή τους, μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο αγκαλιάζοντας τις ελπίδες, τις προσδοκίες τους, τις ανάγκες τους. Η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ, τόσο πιο ισχυρή θα είναι απέναντι στη συντήρηση, απέναντι στην αναξιοκρατία».

Στη Λαμία ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προσήλθε στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο) κανονικά χωρίς να φαντάζεται αυτό που τον περίμενε εκεί. Έλαβε το πακέτο με τα ψηφοδέλτια,κι όταν διαπίστωσε ότι στο πακέτο δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Βγήκε και ζήτησε να του δοθεί ένα. Αφού ψήφισε, απευθύνθηκε στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους είπε: «Θα γίνετε viral τώρα». Στις δηλώσεις τους απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους ψηφοφόρους επισημαίνοντας πως πρέπει όλοι να πάνε να ψηφίσουν σήμερα, προκειμένου το ΚΚΕ να είναι πιο ισχυρή, λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή.

Στο Παλαιό Φάληρο ο επικεφαλής ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης
Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει στο Πέραμα, ωστόσο τώρα ψήφισε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34. Τον συνόδευε η κόρη του, Ξένια.

Στο Κορδελιό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος
Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο 637ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης ψήφισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Για ακόμη μια φορά επιμένουμε ότι στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μοναδική λύση είναι η Ελληνική λύση. Ζητάμε να σκεφτούν ένα λεπτό, το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδας. Η μόνη λύση είναι η Ελληνική Λύση» δήλωσε αμέσως μετά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *