Friday , 26 April 2024

Εκτός επιδόματος ενοικίου οι πρόσφυγες, λόγω αύξησης του ορίου παραμονής στην Ελλάδα

Νέα δεδομένα στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ενοικίου το 2020 διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή, το επίδομα παιδιού θα δικαιούνται στο εξής όσοι αλλοδαποί διαμένουν στη χώρα μας τουλάχιστον 10 χρόνια από πέντε χρόνια που ισχύει σήμερα.

Επιπλέον, το μισθωτήριο συμβόλαιο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον δικαιούχο και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το επίδομα κυμαίνεται από 70 ως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του νοικοκυριού και απευθύνεται σε όσους πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου.

Κριτήρια

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ως και 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος, με το ανώτατο όριο τα 21.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, η φορολογητέα αξία του ακινήτου για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, θα πρέπει να είναι έως 120.000 ευρώ, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και με πλαφόν τις 180.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *