Saturday , 20 April 2024

Εκτός ΝΔ και ψηφοδελτίου μέχρι νεοτέρας η Μαρία Σπυράκη

Του Γ. Κατσιάνη

Εκτός ΝΔ και υποψηφιότητας για την Α’ Θεσσαλονίκης τίθεται η ευρωβουλευτής, Μαρία ΣΠυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως τόνισε η κα Σπυράκη, χθές επικοινώνησε με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη και ζήτησε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

“Το κάνω επειδή δεν θέλω η ΝΔ να βάλλεται. Δεν θα επιτρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λασπόλουτρο”, δήλωσε η κα Σπυράκη.

Γιατί ελέγχεται

Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, ζητά την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, καθώς ελέγχονται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

“Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τη λήψη του επιδόματος αλλοδαπής από τον συνεργάτη μου, το οποίο δεν αντιστοιχούσε με την παρουσία του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο”, υποστήριξε η κα Σπυράκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *