Saturday , 20 April 2024

Εκτός οικονομικής ενίσχυσης 2.000 μεσίτες στην Κεντρική Μακεδονία- Επιδότηση ως και 40.000 ευρώ για τους μεσίτες της Αττικής

Του Γ. Κατσιάνη

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις επαγγελματιών διαφόρων κλάδων, με αφορμή την μη ένταξη των επιχειρήσεων τους στο πρόγραμμα «Διέξοδος» της  περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τον εμπορικό σύλλογο Βέροιας (Έμποροι Βέροιας κατά Τζιτζικώστα για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης «Διέξοδος»), τη «σκυτάλη» πήραν οι μεσίτες.  

Όπως δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων, Κώστας Γεωργάκος, αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος 2.000 κτηματομεσιτών της Κεντρικής Μακεδονίας ο αποκλεισμός τους από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.

«Πραγματικά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι συνάδελφοι της Αττικής εντάχτηκαν στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και εμείς όχι», σημείωσε ο κ. Γεωργάκος και επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν, το lockdown έχει «παγώσει» το καταναλωτικό ενδιαφέρον για αγορά ή μίσθωση ακινήτων.

«Δυστυχώς, η αβεβαιότητα της πανδημίας επηρεάζει και τους καταναλωτές, οι οποίοι επιλέγουν να τηρήσουν στάση αναμονής παρά να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά», υποστήριξε ο κ. Γεωργάκος.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *