Friday , 19 April 2024

Εκτός του προγράμματος για τα σχολικά γεύματα οι μαθητές του νομού Κιλκίς!

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του υπουργείου Παιδείας να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 185.000 μαθητές και μαθήτριες 1.227 σχολείων της χώρας, όμως φαίνεται ότι η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αμέλησε να παράσχει ζεστά γεύματα και σε χιλιάδες μαθητές του νομού Κιλκίς!

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στο ενημερωτικό έγγραφο που κοινοποίησε το υπουργείο Παιδείας (8 Σεπτεμβρίου 2020) προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Υλοποίηση προγράμματος ‘Σχολικά Γεύματα’ σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2020-2021», απουσιάζει από τον πίνακα αποδεκτών η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς! (φωτογραφία)

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη σημαντική αυτή παράλειψη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου έχει ξεκινήσει διεργασίες για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μαθητών του νομού Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες, με χαμηλά εισοδήματα και περιλαμβάνει καθημερινά γεύματα πέντε φορές την εβδομάδα.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *