Thursday , 28 March 2024
Ôï åñãïóôÜóéï ôçò ÅëëçíéêÞò Âéïìç÷áíßáò Ï÷çìÜôùí (ÅËÂÏ), ÔåôÜñôç 11 Éïõëßïõ 2007

ΕΛΒΟ: Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους οι μετατάξεις…

Αποφασισμένο να συνεχίσει τις ενέργειες, ώστε η διαδικασία της μετακίνησης του προσωπικού της ΛΕΒΟ (στο πλαίσιο των μετατάξεων) να ολοκληρωθεί επιτυχώς για το σύνολο των εργαζομένων, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) με σημερινή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετατάξεων ενός σημαντικού μέρους του προσωπικού της ΕΛ.Β.Ο.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.Β.Ο. τελεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την 27η Ιανουαρίου 2014 και τονίζεται ότι “αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής επιλογής για την εταιρεία, υπήρξε ο μαρασμός και ταυτόχρονα  η παραγωγική και εμπορική της απαξίωση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο των εργαζομένων προσπάθησε με συνεχείς παρεμβάσεις του προς όλο το φάσμα πολιτικών φορέων να επισημάνει την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του εργοστασίου κάτω από ένα καθεστώς ενιαίου δημόσιου αμυντικού φορέα. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η ΕΛ.Β.Ο. μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να παράγει προς όφελος της Άμυνας και της Ελληνικής  Οικονομίας γενικότερα, φθηνά και ποιοτικά οχήματα είτε αυτά εξυπηρετούν τις ένοπλες δυνάμεις είτε την κάλυψη αναγκών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ή πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.λ.π”

“Δυστυχώς”, προσθέτουν οι εργαζομενοι, “η ΕΛ.Β.Ο. συνεχίζει σε καθεστώς εκκαθάρισης  και παράλληλα  συρρικνώνεται  το προσωπικό  αριθμώντας σήμερα τους 300 εργαζόμενους από 1200 εργαζόμενους το 2000. Οι εργαζόμενοι της ΕΛ.Β.Ο. βιώνοντας την παραπάνω κατάσταση βρίσκονται σε μόνιμη συνθήκη  εργασιακής ανασφάλειας και φόβου απώλειας  της θέσεως εργασίας, έχοντας ο καθένας από εμάς  τουλάχιστον είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία”.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν επίσης ότι με το άρθρο 40 του νόμου 4440 το οποίο ψηφίστηκε στις 2/12/2016 (και δεν καταψηφίστηκε από καμία κοινοβουλευτική ομάδα), δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους  στην ΕΛ.Β.Ο. όπως και σε εργαζόμενους σε άλλες τρεις εταιρείες του Ελληνικού δημοσίου οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοια με την ΕΛ.Β.Ο. προβλήματα να μεταταχθούν σε  άλλους φορείς του δημοσίου.

“Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να απευθύνουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το προσωπικό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πολιτικούς προϊστάμενους  του  Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης την υπουργό Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον γενικό γραμματέα  Γρ.  Θεοδωράκη και τον ειδικό σύμβουλο Σ. Τσουκαλά”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *