Saturday , 4 May 2024

Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν περιορίζει την φοροδιαφυγή»

Την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησαν για άλλη μια φορά ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, κατά την διάρκεια νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

Στο κοινό ψήφισμα των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Εμπόρων (ΟΕΕΘ),Βιοτεχνικών Σωματείων (ΟΒΣΘ) και του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης “Ο Ερμής” που επιδόθηκε στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, παρουσία τoυ αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Π. Αραβίδη και των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΘ), Δ. Φινοκαλιώτη, του Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΟΣΘ), Κ. Κούγια και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ),Γ. Τσορμπατζηκωστή,οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτηρίζουν «έωλη» την επιχειρηματολογία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περί περιορισμού της φοροδιαφυγής.

«Το εισόδημα (κέρδος) από επιχειρηματική δραστηριότητα ή το ελεύθερο επάγγελμα δεν είναι ορθολογικό να συνδέεται με το εισόδημα των μισθωτών διότι δεν είναι σταθερό και προκαθορισμένο», τονίζεται, μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμα ενώ σημειώνεται ότι με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών «ουσιαστικά δεν επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να καταγράφουν ζημιές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *