Thursday , 25 April 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Αναζητά 60.000 συνεργάτες για την απογραφή του 2021

Ολοκληρώνεται εντός των επομένων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την απογραφή 2021, η οποία προβλέπεται να αρχίσει περί το τέλος Οκτωβρίου.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητά περίπου 60.000 απογραφείς, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών (ΠΚ), ώστε να απασχοληθούν κατά το χρονικό δάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε κάθε απογραφέα θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ ο μισθός που θα λάβουν για εργασία 90 ημερών προσδιορίζεται σε  1.200 € (μικτές αποδοχές). Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως χρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954 – 2003).

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (σταθερό ή φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιωτικής χρήσεως) για την καταχώριση των στοιχείων που θα συλλέξουν με έντυπα ερωτηματολόγια και για την παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *