Sunday , 28 April 2024

ΕΛ.ΑΣ: Έβαλε τέλος στην κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ – «Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο κοσμήτορας της σχολής

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας», τόνισε» ο καθηγητής και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης. Πρόσθεσε ότι «η συνέλευση της σχολής στις 7 Φεβρουαρίου τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα».

Η επέμβαση των ΜΑΤ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7.00 σήμερα το πρωί, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, για την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών. Η απομάκρυνση των περίπου 20 ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε ήρεμα. Έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ συγκεντρώθηκαν φοιτητές με πανό και φώναζαν συνθήματα για το άσυλο. Ο κοσμήτορας της σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης υπογράμμισε ότι «τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας τη λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί», είπε ακόμα ο κ. Γκλαβίνης προσθέτοντας ότι «και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν οι εξετάσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *