Saturday , 20 April 2024

ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της Θεσσαλονίκης

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης προχώρησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

Πρώτο βήμα είναι η δημιουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου για την καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Στόχος του Κέντρου είναι η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των δημοτών και των υποδομών της πόλης, την επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη διαφύλαξη της ομαλής οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης και την ασφάλεια, η έγκαιρη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που επηρεάζουν την εικόνα της πόλης και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, αποτελούν, μεταξύ άλλων το πλαίσιο των κοινών δράσεων.

«Στόχος είναι να καταπολεμήσουμε τις εγκληματογόνες πράξεις, από το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά, τις κλοπές και τις διαρρήξεις μέχρι την ανομία και την αταξία σε διάφορες περιοχές της πόλης», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε πως «η υπόθεση της ασφάλειας πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε πόλης και κτήμα κάθε πολίτη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως η υλοποίηση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου υλοποιήθηκε σε διάστημα τριών μηνών. «Για τη δική μας διοίκηση και εμένα προσωπικά, το ζήτημα της ασφάλειας και της ευταξίας είναι πολύ ψηλά στους στόχους μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε πως «μια πόλη, εάν δεν είναι ασφαλής, δεν μπορεί να πετύχει κανέναν από τους στόχους της».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *