Friday , 29 March 2024

#εμβολιάΖΩ ΜΕ ΜΑΣΚΑ: Πρωτότυπη δράση του ΙΣΘ για τη χρήση της μάσκας, με τη συμμετοχή του ΥΜΑΘ, του Δημάρχου Θεσ/νίκης, του προέδρoυ του Δημοτικού Συμβουλίου, βουλευτών κ.α.

Μία πρωτότυπη δράση, προκειμένου να καταδείξει ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν επηρεάζει την αναπνευστική λειτουργία στους υγιείς διοργάνωσε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με σύνθημα-μήνυμα #εμβολιάΖΩ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου-πνευμομολόγος Δρόσος Τσαβλής, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης (σ.σ. ο οποίος είναι και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας) μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκο Νίτσα (χειρούργος οφθαλμίατρος) και τον καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής και Κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Δαρδαβέση και άλλα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου περπάτησαν 2 χλμ. από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το γλυπτό Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και στο τέλος της διαδρομής μετρήθηκε ο κορεσμός του οξυγόνου και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

“Η μάσκα δεν εμποδίζει το σωστό αερισμό και αντιθέτως προφυλάσσει και μειώνει τη μετάδοση όχι μόνο του Covid19 άλλα όλων των αναπνευστικών ιών. Συγχαρητήρια στον ΙΣΘ και στους συμμετέχοντες!! Ελπίζω το μήνυμα να περάσει!”, τονίζει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος και πραγματοποίησε τις μετρήσεις τουκορεσμού οξυγόνου, ενώ σε σχόλιό του ο κ.Δαρδαβέσης αναφέρει: “Τα φυσιολογικά αποτελέσματα των εξετάσεων απέδειξαν, ότι η χρήση μάσκας συνδυαστικά με έντονη σωματική δραστηριότητα, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνονται τα επιχειρήματα των αρνητών της χρήσης μάσκας “.

“Φοράμε μάσκες, σώζουμε ζωές! Η Θεσσαλονίκη είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής είναι νικηφόρα. Συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης”, τονίζει από την πλευρά του με ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Καλαφάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *