Friday , 19 April 2024

Εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ : 1000 περίπου ραντεβού έχουν προγραμματιστεί για σήμερα

Με απόλυτη επιτυχία και οργανωμένα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ. Προχθές πραγματοποιήθηκαν 600 εμβολιασμοί, χθες 750 και σήμερα αναμένεται να γίνουν περίπου 1000.

“Η διαδικασία πηγαίνει πολύ καλύτερα από όσο φανταζόμασταν χωρίς να παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα” δήλωσε ο Δημήτρης Ζησόπουλος, ένας εκ των δύο υπεύθυνων γιατρών του εμβολιαστικού κέντρου.

Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ κατά της Covid-19, στην πλήρη ανάπτυξή του είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα καθώς η συνολική του έκταση φτάνει τα περίπου 12.000 τ.μ. (στα περίπτερα 13 και 15). Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, τέθηκαν σε εφαρμογή 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στον χώρο. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα εμβολιάζονται κάθε 18 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *