Friday , 29 March 2024

«Εμπιστευθείτε μας και δεν θα σας απογοητεύσουμε», δήλωσε από τη Νεοχωρούδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης –Σήμερα (22/5) η ομιλία του στον Δρυμό- Αύριο, Πέμπτη, η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο

Τις προτεραιότητές του για τη Νεοχωρούδα αλλά και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για το σύνολο του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης το βράδυ της Τρίτης (21/5) σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Νεοχωρούδα. Μιλώντας στην πλατεία του χωριού ο κ. Πολυχρονίδης απάντησε στα αιτήματα που του είχαν θέσει οι κάτοικοι στη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε μαζί τους στο πλαίσιο της δράσης «Μιλήστε με τον Ανέστη» και δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις οι οποίες, όπως είπε, είναι εφικτές και μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του νερού διαβεβαιώνοντας πως «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να υπάρχει καθαρό, πόσιμο νερό για όλους», ενώ ήταν δεικτικός απέναντι στην απερχόμενη διοίκηση όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη αλλά και στο θέμα του καμένου και εγκαταλειμμένου Πνευματικού Κέντρου. «Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να κάνουν μάθημα σε αίθουσα η οποία διαμορφώθηκε σε έναν διάδρομο και κλείνοντας την έξοδο κινδύνου. Ούτε μπορούμε να ανεχτούμε την αδιαφορία για το Πνευματικό Κέντρο που παραμένει ‘’κουφάρι’’ μετά την πυρκαγιά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» διαβεβαιώνοντας πως στις προτεραιότητές του είναι η ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, καθώς «η Νεοχωρούδα το δικαιούται. Καταβάλλει μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών στα ταμεία του δήμου και πρέπει να προχωρήσουμε στην επαναλειτουργία του κτιρίου. Όσον αφορά δε στην εκπαίδευση σχεδιάζουμε την επέκταση του δημοτικού σχολείου με προσθήκη αιθουσών, καθώς και τη μελέτη για την κατασκευή ενός νέου Λυκείου δίπλα στο Γυμνάσιο, στην οποία είναι απορίας άξιον πως δεν προχώρησε τα τελευταία πέντε χρόνια η απερχόμενη διοίκηση».

Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου και των αποδυτηρίων, καθώς και για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο κλειστό Γυμναστήριο της Νεοχωρούδας, όπως έγινε και στο Κονταξοπούλειο όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-14. Πρόκειται, όπως είπε, για έργα που δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια και το κόστος μπορεί να το αντέξει ο προϋπολογισμός του δήμου. Ακόμη διαβεβαίωσε για την ανάδειξη του παλιού λατομείου που σήμερα έχει λεηλατηθεί και εγκαταλειφθεί, καθώς και για τη διαμόρφωση και τον καλλωπισμό του πάρκου που αποτελεί την καρδιά του χωριού και κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης για τους κατοίκους από όλο τον δήμο αλλά και από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πολυχρονίδης, αναφέρθηκε ακόμη σε θέματα που ολοκληρώθηκαν στη Νεοχωρούδα όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων όπως η κατασκευή του δρόμου Νεοχωρούδας- Πενταλόφου και το νηπιαγωγείο, αλλά και στις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να κρατηθεί «ζωντανό» το έργο του αποχετευτικού δικτύου το οποίο τώρα υλοποιείται.

Ακόμη ο κ. Πολυχρονίδης υπογράμμισε πως θα δώσει έμφαση στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα προαναγγέλλοντας δράσεις για ενίσχυση της ανακύκλωσης, υιοθέτηση της κομποστοποίησης και αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Επίσης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας σε όλες τις περιοχές του δήμου με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού και τη μείωση του ενεργειακού κόστους η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών την οποία ζητούν όλοι οι δημότες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά, με εντιμότητα και με εφικτές λύσεις για να βελτιώσουμε καταστάσεις που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Πολλές από τις παρεμβάσεις που απαιτούνται δεν κοστίζουν. Απλώς πρέπει κάποιος να νοιαστεί γι’ αυτές και να τις προχωρήσει. Και εμείς και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε», επανέλαβε από τη Νεοχωρούδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και κάλεσε τους δημότες της Νεοχωρούδας να εμπιστευθούν τον ίδιο και τα στελέχη της ομάδας που έχει συγκροτήσει.

Όλοι γνωριζόμαστε…

«Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κανείς από εμάς δεν βρέθηκε σε αυτή τη θέση από παρθενογένεση. Επίσης γνωρίζουμε ποιοι στήριξαν την απερχόμενη διοίκηση και ποτέ δεν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη γι’ αυτή τους την πράξη που οδήγησε σε τέλμα τον δήμο μας. Εμείς δεν θα σας απογοητεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος επέμεινε για ακόμη μία φορά στη σημασία της προστασίας και ανάδειξης του ορεινού όγκου, καθώς και της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα και όχι μόνο.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Γιάννη Χρυσοχόου ο οποίος μένει στη Νεοχωρούδα, Κυριάκο Δούμπαλα και Μαρία Μενεξέ –Αλεξανδρίδου από τον Πεντάλοφο και Γιώργο Τσαλίδη από τη Ν. Φιλαδέλφεια. Και οι τέσσερις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη λίστα του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας μαζί με τους: Γραμματόπουλο Σάββα, Κατσαρώνα Χρήστο, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Συμεωνίδου Μαρία. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από τη Νεοχωρούδα ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, ο Πεντάλοφος, η Ν. Φιλαδέλφεια και ο Μονόλοφος. Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε την Αμαλία Τελιούση η οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Ωραιοκάστρου, αλλά η μητέρα της κατάγεται από τον Πεντάλοφο της εκλογικής περιφέρειας Καλλιθέας.

Πριν την ομιλία ο κ. Πολυχρονίδης πραγματοποίησε περιοδεία στη  Νεοχωρούδα, μίλησε με κατοίκους και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Επίσης βρέθηκε στο μάθημα παραδοσιακών χορών και δεν έχασε την ευκαιρία να χορέψει με τους κατοίκους ένα τικ, έναν από το πλέον χαρακτηριστικούς ποντιακούς χορούς.

Σήμερα στον Δρυμό- Αύριο, Πέμπτη, η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο

Η «Πορεία προς τη Νίκη» με σύνθημα η «Νέα Δημαρχία στο Πλευρό σας» συνεχίζεται για τον Ανέστη Πολυχρονίδη με επόμενο σταθμό τον Δρυμό, σήμερα, Τετάρτη (22/5) στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ αύριο, Πέμπτη (23/5), στις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο, στο Ωραιόκαστρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *