Tuesday , 19 March 2024

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: “Να γίνει επί ίσοις όροις η πώληση εποχικών ειδών από εμπορικές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ”

Έκκληση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης να ληφθεί, επί ίσοις όροις, η απόφαση για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών από εμπορικές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση με το άνοιγμα των εν λόγω επιχειρήσεων, καθώς η περίοδος των εορτών, είναι η μόνη περίοδος που μπορούν να έχουν τζίρο τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει “είναι αδιανόητο το Υπουργείο Ανάπτυξης να επιτρέψει στα σούπερ μάρκετ να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ παράλληλα να απαγορεύει την πώληση αυτών των ειδών από τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εμπορεύονται νόμιμα εποχιακά είδη, με δευτερεύοντα Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές σε βάρος του αρμόδιου Υπουργείου και διερωτάται “για ποιο λόγο το Υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται να «βοηθήσει» τα σούπερ μάρκετ να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, ενώ δεν υπάρχει καμία σκέψη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή όλο αυτό το διάστημα του lockdown;”.

Ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση η απόφαση που θα λάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης, να μην δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να ληφθεί με ίσους όρους και κυρίως προς όφελος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που είναι οι πιο αδικημένες από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε από την αρχή της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *