Thursday , 28 March 2024

Εμπορικός Σύλλογος Παύλου Μελά: “Δεν μας καλύπτει το έκτακτο βοήθημα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ανοίξαμε σήμερα συμβολικά τα καταστήματα”

Άνοιξε το λιανεμπόριο σήμερα με τη μέθοδο του click away και του click in shop σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θεσσαλονίκη, την Αχαϊα και την Κοζάνη. Οι έμποροι στον δήμο Παύλου Μελά προχώρησαν σε συμβολικό άνοιγμα των καταστημάτων τους χωρίς να εξυπηρετούν το κοινό.

Μιλώντας σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παύλου Μελά Ιφιγένεια Τοσίδου τόνισε ότι “εμείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανοίξαμε τα καταστήματα χωρίς να εξυπηρετούμε το κοινό. Δεν μας καλύπτουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Θέλουμε ανοικτά καταστήματα. Το έκτακτο βοήθημα είναι 500 ευρώ-1000 ευρώ. Είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις. Δεν έχουμε 50 άτομα προσωπικό. Τα 1000 ευρώ που σπάνια έχουμε 5 άτομα προσωπικό. Αυτό το βοήθημα δεν καλύπτει. Κάνουμε συμβολική διαμαρτυρία. Δεν είμαστε τραμπούκοι. Θέλουμε να ανοίξουμε. Δεν πάει άλλο. Καταστραφήκαμε. Είμαστε 70 μέρες κλειστά και δεν έχουμε συμβάλει εμείς στη διάδοση του κορωνοϊού, τηρούμε τα μέτρα στον απόλυτο βαθμό”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που από χθες βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εμπορικό κόσμο του δήμου του επεσήμανε ότι “ναι δεν άνοιξαν τα μαγαζιά στον δήμο μας, είναι συμβολικά στα μαγαζιά τους οι επιχειρηματίες. Βγάζουν κραυγή αγωνίας προς την Πολιτεία. Παίζεται το μέλλον των επιχειρήσεων και των οικογενειών των επιχειρηματιών. Πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση. Ο κόσμος σκέφτεται ότι έτσι και αλλιώς ο κόσμος είναι έξω. Πάει στο σούπερ μάρκετ, πάει να πάρει ψωμί από το αρτοποιείο…πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να πάει να αγοράσει ένα παντελόνι;”.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, έξω από κάποια καταστήματα στην Ερμού σχηματίστηκαν ουρές, από πολίτες που περίμεναν να μπουν και να κάνουν τα ψώνια τους, καθώς ισχύουν περιορισμοί. Συγκεκριμένα, στα καταστήματα έως 100 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα και για τα μεγαλύτερα καταστήματα ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *