Friday , 19 April 2024

Ενεργές πολιτικές στήριξης της τοπικής οικονομίας ως αντιστάθμισμα για την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ζητά από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει «ενεργές πολιτικές στήριξης του επιχειρείν και αντισταθμιστικές πολιτικές ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία», τονίζει ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο μήνυμα του για την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «πλήγμα» για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή τη συγκεκριμένη απόφαση και εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία.

«Ακριβώς αυτή είναι η προσδοκία μας από τον Πρωθυπουργό εν όψει της έλευσής του στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επουλώνει τις οικονομικές πληγές και ταυτόχρονα ένα πακέτο λύσεων για το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών που τείνει να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα», τονίζει μεταξύ άλλων και επισημαίνει ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα «να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα στο δύσκολο τοπίο που έχει διαμορφωθεί».                                                                                 

«Το στοίχημα είναι μεγάλο. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κερδίσουμε», καταλήγει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *