Sunday , 28 April 2024

ΕΝΙΘ: “Πάνω από ένα χρόνο αναμονή για τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων σε ζώντες δότες, λόγω έλλειψης προσωπικού(!)”

Του Γ.Κατσιάνη

Με…κινητοποιήσεις θα υποδεχθεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Ειδικότερα, το αγωνιστικό “ραντεβού” δίνεται στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου, έξω από το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” ενώ την ίδια ημέρα, η ΕΝΙΘ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 12 ως τις τρεις το μεσημέρι.

“Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε καθημερινή πρωινή λειτουργία είναι μόλις το 60% των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο και το Παπανικολάου, η υποστελέχωση είναι τέτοια που μετακινούν συνεχώς αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό για τη λειτουργία των χειρουργείων. Πιο τρανταχτό παράδειγμα, οι μετακινήσεις προσωπικού προς το Ιπποκράτειο για τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων σε ζώντες δότες, οι οποίοι αναμένουν πάνω από ένα χρόνο για μια τόσο ζωτική επέμβαση, λόγω των τεράστιων ελλείψεων(!)”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΕΝΙΘ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε “πραγματικές αυξήσεις των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών με διπλασιασμό των απολαβών, μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *