Saturday , 4 May 2024

ΕΝΙΘ: Στο… δρόμο οι γιατροί της Θεσσαλονίκης– Πού και γιατί διαμαρτύρονται

Διαμαρτύρονται σήμερα οι γιατροί της ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) για τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις συναδέλφων τους από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Όπως υπογράμμισαν χθες στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, «εκτός από το γεγονός ότι έτσι αποδυναμώνονται νοσοκομεία της πόλης για να ‘μπαλωθούν’ κενά που υπάρχουν σε κάποια άλλα δημιουργείται κίνδυνος για τους ασθενείς».

Πρωινό «ραντεβού» στο ΑΧΕΠΑ
Στις 08:30 το πρωί εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές.

Δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Δύο ώρες αργότερα, στις 10:30 π.μ., η ΕΝΙΘ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 4η Υ.ΠΕ. (Εθνικής Αντιστάσεως 11) με θέμα τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια.

Τί ζητούν
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, «η λύση στο πρόβλημα είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η παροχή οικονομικών κινήτρων». Γιατροί νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν στη συνέντευξη Τύπου ότι «αναγκάζονται να μετακινηθούν για διάστημα από μία έως και αρκετές ημέρες σε νοσοκομεία της περιφέρειας, όπου δεν γνωρίζουν το περιβάλλον, τους συναδέλφους και τους ασθενείς κι ότι πρέπει να διαχειριστούν μεγάλο αριθμό ασθενών. Για τη μετάβασή τους καλύπτεται μόνο η δαπάνη για εισιτήριο ΚΤΕΛ, ενώ πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για τη διατροφή και τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο, για την οποία θα αποζημιωθούν μετά ένα τρίμηνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *