Wednesday , 1 May 2024

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – 30 Απριλίου 2024 η πρώτη δόση

Ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί φέτος σε 11 µηνιαίες δόσεις αντί για 10 που ήταν μέχρι τώρα. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 30 Απριλίου 2024 και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας
Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή αυξάνονται οι δόσεις για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, αλλάζουν οι προθεσμίες υποβολής του Ε9 για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διορθώσεις, ενώ απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Με βάση τις προωθούμενες αλλαγές, το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις αντί για 10. Εξαιτίας της αύξησης των δόσεων και της νωρίτερης έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι που θέλουν να διορθώσουν την εικόνα τους στο περιουσιολόγιο φέτος (προσθέτοντας ή αφαιρώντας ακίνητα) θα πρέπει να υποβάλουν το Ε9 έως τις 8 Μαρτίου 2024 και όχι έως και 31 Μαρτίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

12 οι δόσεις το 2025
Το 2025 οι δόσεις για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα φθάσουν τις 12 σύμφωνα με την τροπολογία. Συγκεκριμένα, τα εκκαθαριστικά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο στα τέλη Φεβρουαρίου και η πρώτη δόση θα καταβάλλεται στα τέλη Μαρτίου, ενώ η τελευταία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων που εμφανίζονται στο Ε9 θα πρέπει να γίνονται έως τις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *