Thursday , 18 April 2024

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό: “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Είμαστε πλήρεις σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο έλευσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

“Δε βλέπω λόγο ανησυχίας καθώς σε επίπεδο πρόληψης είμαστε πλήρεις και μπροστά από τα γεγονότα” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και ότι η θνητότητα του κορονοϊού είναι κάτι λιγότερο από 2,5% ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι 300 και πλέον Κινέζοι που έχασαν τη ζωή τους, αντιστοιχούν σε 2,8 Έλληνες σε αναλογία πληθυσμού. Στην Ελλάδα οι 28 θάνατοι εξαιτίας της γρίπης αντιστοιχούν σε 4.000 Κινέζους. Στην Ελλάδα ζούμε μια νόσο που έχει θνητότητα λοιπόν και πανικοβαλλόμαστε από έναν ιό που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δε βλέπω λόγο ανησυχίας” επεσήμανε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος συμμετέχει στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους αρμόδιους φορείς για να επιβεβαιωθεί ότι τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για ενδεχόμενη έλευση του κοροναϊού είναι πλήρη και να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις πριν να εμφανιστεί κάποιο πιθανό κρούσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *