Tuesday , 23 April 2024

Εξαδάκτυλος : “Να κλείσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αποφάσεις”

Να κλείσουν τα σχολεία και συγκεκριμένα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης πρότεινε πριν λίγο μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Όπως είπε “είναι θέμα χρόνου να έχουμε την επικράτηση του νέου στελέχους του ιού. Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα για να μην γίνουμε σαν την Πορτογαλία. Θεωρώ ότι με δεδομένο τον κίνδυνο της μετάλλαξης πρέπει όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση. Τα νούμερα δε μας αφήνουν περιθώρια για άλλες αποφάσεις. Όταν κλείνει όλη η εκπαίδευση, αναχαιτίζεται η πανδημία”.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων 18 ψήφοι ήταν υπέρ και 12 κατά. “Στις 12 ψήφους ήταν και η δική μου” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι “δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού”.

“Τα σχολεία  έχουν πάψει να είναι άνοσα και προστατευμένα από τον ιό». Αυτό τονίζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα και το ζήτημα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με 4ψήφιο αριθμό κρουσμάτων. , χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τόνισε ότι τα σχολεία βρίσκονται εντός της συζήτησης των ειδικών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *