Friday , 29 March 2024

Εξαπλώνεται ο νέος ιός στην Κίνα-Κρούσματα και σε άλλες τρεις χώρες-Παίρνουν μέτρα οι ΗΠΑ

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα από την Κίνα, όσον αφορά τον νέο και ιδιαίτερα επικίνδυνο ιό, που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες, ο οποίος εξαπλώνεται σταδιακά σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ κρούσματα αναφέρονται πλέον και στην Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Όπως μεταδίδει το BBC, το Σαββατοκύριακο (χθες και προχθές) τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον νέο ιό στην Κίνα και η επιδημία, που είχε ξεκινήσει από την πόλη Βουχάν, πλέον εξαπλώνεται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Μόνο στο Βουχάν έχουν καταγραφεί επισήμως 136 νέα κρούσματα, ενώ μεμονωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί (επισήμως) στο Πεκίνο και στην επαρχία Σεντσέν και συνολικά μέχρι σήμερα υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 200 κρούσματα και τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον συγκεκριμένο ιό. Σύμφωνα όμως με το BBC, οι Βρετανοί ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα είναι περίπου 1.700.
Περαιτέρω, κρούσματα του ίδιου ιού αναφέρονται πλέον στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την εξέταση των επιβατών που φθάνουν από την Κίνα σε επιλεγμένους αερολιμένες των ΗΠΑ για συμπτώματα της νέας αυτής ιογενούς λοίμωξης.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι η πνευμονία συνδέεται με αυτόν τον νέο κοροναϊό τύπου SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), αν και οι επιστήμονες εξετάζουν ακόμη πώς μεταδίδεται.
Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Κίνα έχουν επισημάνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς είχαν πάει σε αγορά όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ιός ενδέχεται να είναι ζωικός και να μεταδόθηκε σε ανθρώπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *