Friday , 19 April 2024

Εξετάζεται και δεύτερος “γύρος” επιδομάτων 800 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – 800άρια και για τους επιστήμονες το Μάιο

Να υπάρξει και δεύτερος “γύρος” με επιδόματα 800 ευρώ και μετά τις πρώτες 45 ημέρες εξετάζει ήδη η κυβέρνηση, ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19, ενώ μετά το πρόγραμμα που θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη κατηγορία, με 800 ευρώ τον Μάιο,

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα επεκταθεί το επίδομα των 800 ευρώ και μετά τον Απρίλιο, δήλωσε σχετικά: “Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα μπει κάτω από την προστασία θα μεγαλώσει και ήδη το 85% μπαίνει κάτω από την ομπρέλα. Αν συνεχιστεί, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων”.

Στη 1 η ώρα το μεσημέρι, σήμερα στο μεταξύ οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της εν λόγω αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, είχαν φτάσει τις 130.000, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιστήμονες

Μετά το πρόγραμμα που θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη κατηγορία, με 800 ευρώ, τον Μάιο, διαβεβαίωσε επίσης με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, αξιοποιείται το εργαλείο της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μιλώντας συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης τόνισε: “Τους επιστήμονες τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας. Το επιστημονικό δυναμικό, οι παραγωγικοί φορείς και οι αυτοαπασχολούμενοι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια που θα κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι’ αυτόν το λόγο, φροντίσαμε να δοθεί το ποσό των 600 ευρώ και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το ποσό θα το λάβουν όλοι μέσα στον Απρίλιο”.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω μίας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης, η οποία θα παρέχει και πιστοποιητικό, όπως και ότι τα χρήματα θα είναι καθαρά, αφορολόγητα, μη συμψηφιστέα και μη κατασχετέα και τόνισε ότι σύντομα θα αναρτηθεί η πρόσκληση και, κατόπιν της πρόσκλησης, την άλλη Πέμπτη, οι επιστήμονες, που υπολογίζονται σε 180.390, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Βρούτση, η πρώτη πληρωμή (400 ευρώ) θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως που θα έχουν ενεργοποιήσει το voucher, ενώ υπογράμμισε ότι ο οικονομικός προγραμματισμός και «το πρόγραμμα που έχουμε κάνει για τους επιστήμονες της χώρας μας είναι ότι, μέχρι το τέλος Απριλίου, θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ».

«Αμέσως μετά το πρόγραμμα για τους επιστήμονες των 600 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, θα υπάρξει νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για τα 800 ευρώ, δηλαδή θα τους ενισχύσουμε με τα 800 ευρώ, τον Μάιο» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *