Tuesday , 19 March 2024

”Εξοικονομώ”: Από σήμερα αιτήσεις σε Πελοπόννησο-Ιόνιο, από 20-26/9 στην υπόλοιπη χώρα

Ανοιξε σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα περίπου μίας ώρας. Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ, ενώ καταχωρήθηκαν 1.836 αιτήσεις. Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ αυτών. Δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού περίπου 6,2 εκατ. ευρώ. Για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο ΑιγαίοΠέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων σε κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας. Το ΥΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *