Sunday , 28 April 2024

Εξώδικο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση εγκαταστάσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Του Γ.Κατσιάνη

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού (ΕΑΑΣ) με αφορμή την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει εγκαταστάσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) για την στέγαση του νεοσύστατου “Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΚΑΕΑΚ)”.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στο εξώδικο που απέστειλε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού προς τον υπουργό, Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη τονίζεται ότι το κτήριο όπου στεγάζεται το ΜΤΣ “αποτελεί αδιαφιλονίκητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διοικούμενο από διοικητικό συμβούλιο”.

“Η διάθεση και εν γένει εκμίσθωση των ακινήτων του ΜΤΣ όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει δωρεάν αλλά ακόμα παραπέρα πρέπει να είναι επικερδής για το ΜΤΣ και να διέπεται από το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέτει το άρθρο 38 του Π.Δ. 715/1979 για εκμίσθωση κατόπιν διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο της 19ης Μαρτίου 2024.

Να σημειωθεί ότι ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή και ο βουλευτής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *