Thursday , 25 April 2024

Εορτασμός Πρωτομαγιάς: SOS για τα εργασιακά δικαιώματα από τον πρόεδρο του ΕΚΘ – Το μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ.Ζέρβα

“Το σύνθημα των εργατών του Σικάγου πριν από 135 χρόνια, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μάλιστα ενόψει του νέου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τα εργασιακά”, τόνισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, κατά τη σημερινή κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, προσθέτοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα ισοπεδώσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί την κατάργηση της 8αρης εργασίας.

Κ.Ζέρβας

«Η Εργατική Πρωτομαγιά μάς θυμίζει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη έχει κατακτηθεί με αγώνες. Αυτό ήλθαμε να τιμήσουμε. Σήμερα, με τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς επίκαιρα όσο ποτέ μετά την πανδημία κι όλες τις επιπτώσεις που έφερε τόσο στην οικονομία όσο και στις δομές της κοινωνίας μας, θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε, πέρα από την οικονομική ανάκαμψη, για τη συνέχιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Βόρεια Ελλάδα, φροντίζει, ώστε όλα αυτά τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί να διατηρηθούν, να εμπεδωθούν και να συνεχίσουμε στην πορεία της προόδου και της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη». 

Στην παραπάνω δήλωση προέβη από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την κατάθεση του δικο΄του στεφανιού. Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *