Friday , 3 May 2024

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για 1,2 εκατ. πολίτες – Πώς θα δοθεί

Λήγει στις 19 Ιανουαρίου η προθεσμία σύμφωνα την οποία μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα οι δικαιούχοι.

Το ύψος του επιδόματος και ποιους αφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα για το ρεύμα θα δοθεί με βάση τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ. Αφορά περίπου ένα με 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, και το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο τον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024. Το συγκεκριμένο επίδομα δίνεται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια και πληρούν τα κριτήρια.

Η υποβολή της αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση». Κατά την υποβολή του αιτήματος, ο αιτών δηλώνει υπεύθυνα τον αριθμό παροχής που αντιστοιχεί στην κύρια κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος κατοικία του. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται κατά περίπτωση τα εξής στοιχεία: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος υπόχρεου φορολογικής δήλωσης, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας, η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου). Ο αριθμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό παροχής κύριας κατοικίας που δηλώθηκε κατά την αίτηση. Με την οριστικοποίηση της αίτησης ενημερώνεται ο αιτών για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *