Thursday , 25 April 2024

Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με κύριο αίτημα την ενίσχυση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ηλίας Σιώρρας σε δηλώσεις του τόνισε ότι “ο πόλεμος έχει στρατιώτες αλλά θέλει και όπλα. Στρατιώτες είμαστε εμείς και τόσα χρόνια μας έχουν παροπλισμένους όχι εμάς, τα νοσοκομεία και την Υγεία του ελληνικού λαού την οποία έχουν βάλει σε καραντίνα πάνω από 10 χρόνια. Αυτή είναι η πραγματική καραντίνα και εμείς αυτό το οποίο ζητάμε τώρα και τα τελευταία χρόνια και ακόμη πιο επίμονα τον τελευταίο καιρό είναι να επιταχθούν και οι ιδιωτικές δομές Υγείας. Ακραίο παράδειγμα αποτελεί η εξέταση για το τεστ που πάει ο κοσμάκης και δίνει από 120 έως 450 ευρώ”.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό φαίνονται μεσούσης της πανδημίας περισσότερο από κάθε αλλη φορά. “Στις δύσκολες στιγμές, ο λαός μας χτυπά την πλάτη και τον ευχαριστούμε. Όμως δε δεχόμαστε επαίνους από αυτούς που έχουν λοιδωρήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και συνεχίζουν να το λοιδωρούν με απώτερο σκοπό να το ιδιωτικοποιήσουν”.

Ο κ. Σιώρρας απηύθυνε έκκληση να ανοίξουν τα 110 κρεβάτια στη ΜΕΘ που είναι άδεια και να αναπτυχθούν καινούργια ώστε να μην γίνουμε σαν την Ιταλία. Όπως είπε, πρέπει να προστατευθεί και το υγειονομικό προσωπικό, να ενισχυθούν τα κέντρα Υγείας. “Στα 485 κρούσματα το 11% αφορά στο υγειονομικό προσωπικό. Ο ηρωισμός των γιατρών είναι δεδομένος αλλά χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού” επεσήμανε ο κ. Σιώρρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *