Tuesday , 30 April 2024

Ελεύθεροι επαγγελματίες σε κυβέρνηση: “Δώστε παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS”

Του Γ.Κατσιάνη

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα τα αιτήματα των επαγγελματιών που ζητούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παρατείνει την προθεσμία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα τερματικά (POS) πέραν της 29ης Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, με επιστολή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) ζητά να παραταθεί κατά τρεις μήνες το συγκεκριμένο μέτρο.

“Καθημερινά συσσωρεύονται  πολλές αιτήσεις των επαγγελματιών και η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS  καθυστερεί, χωρίς ευθύνη των επαγγελματιών, οι οποίοι όμως εκτίθενται πλέον στον κίνδυνο επιβολής προστίμων”, τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΟΕΕΘ.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα πολλές είναι οι εταιρίες παρόχων που δεν έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.

“Ως αποτέλεσμα, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα καθυστερήσει, με
υπαιτιότητα των παρόχων. Για κάποιο τέτοιο σενάριο, ο επιχειρηματίας δεν φέρει καμία ευθύνη”, σημειώνει η Ένωση.

Τέλος, το σωματείο Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης καλεί την ΟΕΕΘ να παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί τουλάχιστον “μία μηνιαία παράταση διότι διαφορετικά, μοιραία, θα βρεθούμε εκπρόθεσμοι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *