Thursday , 25 April 2024

Επαναλειτουργούν από μεθαύριο οι λαϊκές αγορές στις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα

Από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι λαϊκές αγορές στις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σε Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο, οι λαϊκές θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών ανά κατηγορία προϊόντος, η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους πώλησης θα είναι 5 μέτρα, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί 406.857 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και εντοπίστηκαν 853 κρούσματα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έως σήμερα έχει κινηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού και υπογράμμισε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε καθημερινή βάση.

«Με υπομονή, επιμονή και υπευθυνότητα έχουμε πετύχει πολλά» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας για άλλη μια φορά να τηρούνται οι κανόνες, «για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *