Friday , 19 April 2024

Επαναπατρίστηκαν μέσω Λονδίνου και Ρώμης δυο Έλληνες από την Ουχάν-Τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα της Κυριακής δύο Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι και αφού έφτασαν στο Λονδίνο, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την αεροπορική βάση «Patrica Di Mare», στη Ρώμη. Από εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο ακολούθησε και εφάρμοσε το ειδικό πρωτόκολλο και τους μετέφερε με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του νέου ιού, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», και τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 μέρες.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρει:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα. Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *