Saturday , 20 April 2024

Επανεκκίνηση από σήμερα στα τρένα με προαστιακό – Αναβολή σε Θεσσαλονίκη – Δράμα και Θεσσαλονίκη – Φλώρινα

Στις ράγες ξανά τα τρένα, 22 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στα περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού που πραγματοποιούνται από σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων σε περίπου 25 μέρες ενόψει του Πάσχα. Το πρώτο δρομολόγιο του προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε στις 5.24 π.μ., ενώ εκτελούνται και τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Αθήνα- Αεροδρόμιο. Επίσης σήμερα έχει προγραμματιστεί και η επανεκκίνηση σ’ ένα ζεύγος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα Θεσσαλονίκη- Αθήνα. «Μετά από το τραγικό γεγονός καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερζάκης. Εν τω μεταξύ γραπτές εγγυήσεις για να ξαναμπούν και να εργαστούν στα τρένα ζητούν οι εργαζόμενοι. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού μετατρέπεται σε κακούργημα.

Αναβολή δρομολογίων
Σε ότι αφορά στα υπεραστικά επιβατικά τρένα που θα εκτελούσαν δρομολόγια στα τμήματα «Θεσσαλονίκη – Δράμα» και «Θεσσαλονίκη Φλώρινα» φαίνεται πως παίρνει τελικά μια εβδομάδα παράταση η ακινησία. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου. Σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια, πρόεδρο μηχανοδηγών της Hellenic Train, ορισμένα από τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών. «Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα. Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στη γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα».
Σύμφωνα με τον κ. Γενηδούνια, «δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες». Οι εργαζόμενοι ζητούν πλήρη επικοινωνία με το σύστημα GSM-Railways, που είναι ένα διεθνές πρότυπο ασύρματων επικοινωνιών στον σιδηρόδρομο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *