Saturday , 20 April 2024

Επιδότηση ως και 24.000 ευρώ σε ανέργους για να ανοίξουν νέα επιχείρηση

Την ευκαιρία να ενταχθούν και πάλι στην αγορά εργασίας όσοι είχαν δική τους επιχείρηση και αναγκάστηκαν να την κλείσουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι άνεργοι, δίνει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.  

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» που απευθύνεται σε 3.000 ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν επιδότηση 12.000- 24.000 ευρώ για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Ιανουαρίου του 2012 έως και 31 Οκτωβρίου 2020.

Επίσης, όσοι δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού συγγένειας και δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Νοεμβρίου του 2020 μέχρι και σήμερα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι πρώην επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε νέα έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου από τον ΟΑΕΔ, εντός δύο μηνών.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *