Tuesday , 16 April 2024

Επιδότηση ως και 60.000 ευρώ δίνει σε άνεργους πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη σύσταση νεοφυούς επιχείρησης

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, δίνει το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου του 1991.

Το ύψος της επιδότησης φτάνει ως και το ποσό των 60.000 ευρώ και αφορά τους τομείς της αγροδιατροφής, της ενέργειας, των δημιουργικών βιομηχανιών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, του  περιβάλλοντος, των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), της υγείας – φαρμάκων και των υλικών κατασκευών.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, Software, μηχανήματα), το λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή τηλεφωνία),τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας, τις δαπάνες προβολής και δικτύωσης, το κόστος μισθωτής εργασίας (υπαλλήλους), τον γενικό εξοπλισμό (γραφεία) και τις παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.                  

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει έναρξη στη ΔΟΥ, να υποβληθεί επενδυτική πρόταση και ο επιχειρηματικό σχέδιο να αφορά στις επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *