Friday , 29 March 2024

Επιστολή “συμμόρφωσης” έστειλε το ΑΠΘ προς τον Δ.Κούβελα για να διαφοροποιήσει την εμπλοκή του για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Να σταματήσει να αναφέρεται στις παρανέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ζητά με επιστολή του προς τον καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τον κ. Κούβελα :

“Σαν κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, σαν συνάδελφος και κυρίως σαν φίλος σου συνιστώ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να διαφοροποιήσεις την εμπλοκή σου στο θέμα των εμβολίων έναντι της COVID-19. Συνιστώ τη διαφοροποίηση αυτή, γιατί οι μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις σου δίνουν επιχειρήματα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και συνεισφέρουν στην καθυστέρηση της επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν συνιστώ να σταματήσεις να αναφέρεσαι σε παρενέργειες του εμβολίου, που υπάρχουν, όπως υπάρχουν σε κάθε παρασκεύασμα που κυκλοφορεί. Σου ζητώ όμως να αναφέρεσαι στις παρενέργειες με σαφή στοιχεία (π.χ. σε έρευνα στο Ισραήλ επί 678.454 εμβολιασθέντων για COVID-19 διαπιστώθηκαν μόνο τρεις (3) περιπτώσεις επιπτώσεων στο καρδιαγγειακό σύστημα. Δηλαδή αναλογία εμβολιασμένων και παρενεργειών : 0,00004 άνευ σημασίας. Σου ζητώ τέλος, να αφιερώνεις ανάλογο ενδιαφέρον και χρόνο, που αφιερώνεις για τις παρενέργειες, για να αναδείξεις τα θετικά του εμβολίου, τονίζοντας ότι και εσύ ο ίδιος έχεις εμβολιαστεί”.

Σε επικοινωνία που είχε το thesseconomy με τον κ. Κούβελα ο ίδιος απάντησε “Ουδέν σχόλιον”.

Αιχμηρά σχολίασε την επιστολή του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος. Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook τονίζει τα εξής:

“Τέτοια επιστολή, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε στα αρχεία της στρατιωτικής χούντας ούτε της χιτλερικής Γερμανίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα τη στιγμή που τα μέλη ΔΕΠ όπως είναι γνωστό, ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι έχουν “αυτοδύναμο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό ‘έργο”. Με άλλα λόγια και σε απλά ελληνικά: Κανείς δεν νομιμοποιείται να τους πει τι θα κάνουν η πως θα δράσουν ως επιστήμονες.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι έχει κατα νου ο άγνωστος στο πανελλήνιο κοσμήτορας. Αν σκέπτεται να “ενθαρρύνει” κάποιου είδους πειθαρχική διαδικασία ( που δεν δικαιούται να το κάνει), πειθαρχική διαδικασία θα έπρεπε να κινηθεί όχι εναντίον του Κούβελα, όπως υπονοεί ο εν λόγω κύριος, αλλά έναντι του ίδιου το κοσμήτορα για σαφή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και της επιστημονικής δεοντολογίας.Πού ακούστηκε στον πολιτισμένο κόσμο να λένε σ’ έναν οποιοδήποτε καθηγητη, πολύ περισσότερο σε κάποιον της αξίας, της εμπειρίας και της ευρυμάθειας του Δημήτρη Κούβελα, τι θα πει. Ή πολύ περισσότερο τι θα πιστεύει. Τα πανεπιστήμια δεν είναι γυμνάσια η λύκεια με προκαθορισμένη ύλη και συγκεκριμένα εγχειρίδια. Αλλά κοιτίδες έρευνας, αναζήτησης και γνώσης. Εκτός εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πρόθεση να το αλλάξει ΚΑΙ ΑΥΤΟ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *