Saturday , 20 April 2024

Επιστροφή στην κανονικότητα με…αντισηπτικά και ανακοινώσεις για τις αποστάσεις μεταξύ των επιβατών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Του Γ. Κατσιάνη

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης,καθώς από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από 29 χώρες του εξωτερικού.

Ήδη, στις αίθουσες αναμονής και στο νέο τερματικό σταθμό (φωτογραφία) έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές ανακοινώσεις που ενημερώνουν τους επιβάτες για τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο για τους ταξιδιώτες, όσο και για το προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου, καθημερινά εκτελούνται κατά μέσο όρο 10 πτήσεις εσωτερικού,εκ των οποίων οι μισές έχουν προορισμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

“Αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού έχουν προγραμματίσει πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, μετά τις 15 Ιουνίου”, δήλωσε ο κ. Παπάζογλου.

Ωστόσο, τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν πως μετά τις 15 Ιουλίου θα επανέλθει η κανονικότητα στα αεροδρόμια.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο για τον τουρισμό. Θεωρώ πως η ανασφάλεια είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για όσους αποφασίσουν να κάνουν διακοπές”, δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *