Thursday , 25 April 2024

Επιτάχυνση των ρυθμών έγκρισης και έκδοσης τραπεζικών δανείων σε επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο

Του Γ. Κατσιάνη

Περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τραπεζικό δάνειο θα έχουν από τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις.

Ο λόγος είναι η λειτουργία της καινοτόμου πλατφόρμας “KnowYourCustomer” (ΚYC) από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB), η οποία θα συμβάλλει στη διεύρυνση του κύκλου των bankable επιχειρήσεων.

“Κάθε επιχείρηση, όπου και αν βρίσκεται, θα μπορεί να κάνει μία μόνο αίτηση στο τραπεζικό σύστημα. Η αίτηση, μέσω της πλατφόρμας KYC, θα παρουσιάζεται στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί η αίτηση από κάποια τράπεζα και θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια επιχείρηση καλύτερη προσφορά στην ταχύτητα και στο ύψος της χρηματοδότησης”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Επιπλέον, η κα Χατζηπέτρου αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Βόρεια Ελλάδα.

“Συνολικά, μέσω των προγραμμάτων της HDB, έχουν υποστηριχθεί με 1,7 δις ευρώ περίπου 10.000 επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ποσοστό που αγγίζει το 24% του συνόλου των 41.000 επιχειρήσεων που έχουν χρηματοδοτηθεί”, σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *