Wednesday , 21 October 2026

Δείτε σε ποια χώρα το επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια δεν ξεπερνά το 1%

Του Γ.Κατσιάνη

Σε μια εποχή όπου τα επιτόκια των τραπεζών στην Ελλάδα συνοδεύουν ακόμα και στεγαστικά προγράμματα με κοινωνικό πρόσημο, όπως το πρόγραμμα “Σπίτι μου” όπου το τελικό επιτόκιο που επιβαρύνει τον δανειολήπτη είναι ως και 2%, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη όπου το κέρδος των τραπεζών είναι σχεδόν μηδενικό.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η Ελβετία, στην οποία η επιβάρυνση για τον δανειολήπτη από την τραπεζική συμμετοχή είναι απειροελάχιστη.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το επιτόκιο σε ένα στεγαστικό δάνειο για τα πρώτα πέντε χρόνια ανέρχεται στο 0,5%(!).

Και αν σας προκαλεί εντύπωση αυτό, μάθετε ότι μέχρι την εξόφληση του δανείου, το ύψος του επιτοκίου δεν ξεπερνά το 1%(!!).

Αυτά συμβαίνουν λοιπόν σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου το κόστος ζωής μπορεί να είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στην Ελλάδα όμως οι τράπεζες δεν κερδοσκοπούν έναντι των δανειοληπτών.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους αύριο, σε όλη τη χώρα εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές – Τί θα γίνει με τα μαθήματα – Από ποια ώρα «κλείνει» το μετρό

Αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο της εκπαίδευσης, ενώ θα …