Thursday , 25 April 2024

Επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛΑΣ κτηρίου υπό κατάληψη από αναρχικούς στη Θεσ/νίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα επιχείρηση εκκένωσης από την αστυνομία υπό κατάληψη κτηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το κτήριο στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου, που τελεί υπό κατάληψη από το 2004 από την αναρχική ομάδα “Terra Incognita”. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν αποκλείσει το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το κτίριο.

Αντιδρώντας στην προσπάθεια εκκένωσης, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος με ανακοίνωσή του τονίζει: “Πριν λίγους μήνες η αναρχική ομάδα «Terra Incognita» είχε επιτεθεί και στο πολιτικό μου γραφείο με τρικάκια και μπογιές. Σήμερα η ελληνική αστυνομία εκκένωσε το υπό κατάληψη ορμητήριό της στην περιοχή της πλατείας Διοικητηρίου. Μεταξύ άλλων βρήκε και υλικό για κατασκευή μολότοφ. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο προχωρούν, όπως είχαν δεσμευτεί στη Θεσσαλονίκη τον σχεδιασμό τους. Δεν μας χρειάζονται παρόμοια «κύτταρα πολιτισμού».”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *