Saturday , 27 April 2024

Επιχειρηματίας του Έβρου: “Πώς μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα έναντι επιχειρήσεων που εδρεύουν μία και δύο ώρες μακριά απ’ την Αθήνα;”

Του Γ.Κατσιάνη

Η Κυριακή Χατζησάββα είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτρια των αμπελώνων Χατζησάββα στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Αύγουστο του 2023, ο αμπελώνας της κάηκε ολοσχερώς από την δασική πυρκαγιά που έπληξε το νομό Έβρου.

Έξι μήνες μετά, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από την Πολιτεία.

“Δεν ξέρω που καθυστερεί όλο αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίζεις την δουλειά αυτή όταν τα έξοδα τρέχουν. Για να υλοποιήσω τα σχέδια που έχω κατά νου, χρειάζομαι βοήθεια. Εκτός από τις αποζημιώσεις, χρειάζονται φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις για να φτιάξω και πάλι τον αμπελώνα μου”, δήλωσε η κα Χατζησάββα, κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του East Macedonia Thrace Forum ΙΙ.

“Είμαστε στην άκρη της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου”

Επιπλέον, η κα Χατζησάββα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας της περιφέρειας και ειδικότερα, της Θράκης.

“Στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης πάντα είχαμε το παράπονο ότι νιώθαμε λίγο παραμελημένοι απ’ το κράτος των Αθηνών. Ξαφνικά πριν λίγα χρόνια η Αλεξανδρούπολη έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Ενεργειακός κόμβος, ακούσαμε πάρα πολλά πράγματα, δυστυχώς όμως νομίζω ότι οι περισσότεροι κάτοικοι νιώθουμε ακόμη ότι είμαστε στην άκρη της Ελλάδας, δεν βλέπουμε όλες αυτές τις υποδομές για τις οποίες έχουμε ακούσει”, τόνισε η επιχειρηματίας και αναρωτήθηκε και “πώς μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα έναντι επιχειρήσεων που εδρεύουν μία δύο και ώρες μακριά απ’ την Αθήνα;”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *